Novi Sad
14.03.2013.
07:57 > 18:14
Vrhovni kasacioni sud potvrdio je presudu Apelacionog suda u Novom Sadu, kojom je načelnik Odeljenja za radiologiju Instituta za onkologiju Vojvodine Marko Erak pravosnažno osuđen za diskriminatorsko postupanje prema bivšoj zaposlenoj lekarki Vanji Karađinović.
  • ОГ

    15.03.2013 08:56
    Листа чекања на магнетну резонанцу је повелика у Ср. Каменици. То обесмишљава дијагностички поступак а погодно је и за корупцију. Директорима институција на којима постоје листе чекања као мерило успешности би требало поставити смањење и неутралисање листа. Уколико би им од тога зависила функција ствари би се у разумном року и битно поправиле.
  • Dr

    14.03.2013 18:38
    mobingovan
    Svaka cast na hrabrosti i istrajnosti koleginice!Meduljudski odnosi u zdravstvenim ustanovama nikad nisu bili gori.Da pacijenti ne poveruju kako se neki lekari ophode prema svojim kolegama i kakvim recnikom se sluze.Podmetanja,lazi,klevete su posebne price.A Lekarska komora ne reaguje mada se takav odnos odrazava na rad sa pacijentima.Najgore je kada sam lekar postane pacijent i zbog bolesti ocekuje korektan profesionalan odnos kolege prema njemu kao bolesniku pa se pacijent razocara u lekara kolegu.Zasticeni su samo pojedini lekari kao beli medvedi a vecina se jos uvek trudi da radi posteno.
  • nikola

    14.03.2013 14:56
    nije on jedini
    Diskriminacije, odnosno mobinga ima na svakom koraku. Naročito na fakultetima. Dekani, a sve je više prijava i na prodekane, misle da su bogovi, pa im ni sve češće presude njihovim kolegama, pravosnažne, nisu opomena.Polako, malo po malo... pa će i to da se menja. Zaposleni su sve svesniji svojih prava i bar oni obrazovani imaju petlju da tuže, advokati su sve upućeniji, sudovi izlaze u susret Evropi. To je valjda i jedino pravo koje zaposlenom garantuje ostanak na poslu i posle tužbe. Još kada krenu "deblje" kazne po džepu fakulteta, a ne samo pojedinaca, osvestiće se i bahati i sujetom zaslepljeni dekani i prodekani. A koliko juče je delovalo da se nikada neće stvari pomeriti sa mrtve tačke.
  • 14.03.2013 14:11
    Diskriminacija je normalna u zdravstvu
    Ko o cemu doktori o parama. Da li je diskriminatorsko ponasanje ako se ti javljas u hodniku nekome sa kime radis dvadeset godina a doticni nije u stanju za toliko godina da ti uzvrati ,,Dobar dan"?
  • doktorka

    14.03.2013 13:30
    beli medvedi
    Ovaj i njemu slicni profesori odlucuju o zivotima pacijenata,ali i nas mladih lekara.U Novom Sadu je nemoguce zaposliti se i napredovati bez pripadnosti njihovom klanu.Nemamo nikakvu sansu da vratimo ugled profesiji i posle toliko napornih i skupih
    studija,pokazemo sta znamo.
    p.s
    Inace,pomenuta koleginica nije vise mogla da radi nigde u N.Sadu,vec godinama zivi u Crnoj Gori.Bila je medju najboljim studentima svoje generacije.
  • Ana

    14.03.2013 13:06
    Za Tutu: zašto si mu dao novac? Znaš li da je to krivično delo, koliko za njega toliko za tebe. Kad bi pacijenti prijavili svaki slučaj iznude mita, ili kad im niko ne bi davao, korupcije ne bi bilo, a oni bi itekako radili za svoje plate od kojih se ipak u Srbiji dobro živi. Erak ima platu...ajooooj, za mnoge nezamislivu.
  • tuta

    14.03.2013 12:12
    kakav dekan takav prodekan
    obojca su isti i dekan medicinskog fakulteta i prodekan.oni skoluju nasu decu pa se pitamo kakvo nam je stanje u zdravstvu. mozda nekom od vasih citalaca to nije bitno ali ja sam za majku platio preskakanje liste cekanja 5.000 evra.
  • Neko

    14.03.2013 11:56
    Pravda koja je delimicna..
    DOBRO JE - sto je donesena pravosnazna presuda;
    - sto je navedeno ime, prezime i fotografija doticnog;

    NIJE DOBRO - sto nije doneta pravosnazna presuda za suspeziju doticnog;
    - sto se doticnom nije oduzela licenca;


    Procedere ( sta bi trebalo uraditi - poruka): osoblje bi trebalo da skupi potpise- peticiju za supenziju sa posla doticnog, jer je svako od njih ugrozen, na isti ili slicni nacin, bio, vec jeste, ili ce to postati, ali za razliku od njih samo je jedna lekarka imala hrabrosti da brani svoja prava.
    Mogu da predpostavim koju je zrtvu, odnosno cenu podnela ova hrabra zena koja treba da sluzi za primer svima onima koji se nalaze ili nadju u istoj ili slicnoj situaciji (voditi dnevnik sa: imenima, datumom, vremenom dogadjaja, pa cak i tajnim video i zvucnim zapisima......)

    Svako postovanje dr. Vanji Karadjinovic i puno srece i upeha u daljem radu.
  • Novosađanka

    14.03.2013 11:09
    Žalosno
    je i jadno ko nas leči! Treba samo da se molimo Bogu da nam ne trebaju. Jako loši ljudi su u zdravstvu,humanosti nema. Medicinu završavaju zbog titule,belog mantila,mita i sličnih razloga, kao i zbog lečenja ličnih frustracija.Strašno bi bilo da dotični doktor ne odgovara!
  • roko

    14.03.2013 10:32
    I dalje neobavesteni dekan Medicinskog fakulteta
    Zasto i dokle ce da cuti prof.Grujic, dekan Medicinskog fakulteta. Jel ovakvi treba da uce studente medicini?
    Sve treba da ih je sramota,koliko su naroda upropastili a oni izigravaju neku elitu sa Audijem i bazenom u dvoristu.
  • Walker

    14.03.2013 10:00
    oce l koji odgovarati za mito i trgovine listama ?
    I ovo je pomak, mali ali se desio!
  • Crni

    14.03.2013 09:51
    za IOV
    Ja stvarno nemogu da shvatim ko drzi trgovce i jos Rukovodioci,ovo je ponizavajuce, gdje je tuzilastvo,te trgovina listama cekanja,te diskriminatori ,bre ovi su zlo i naopako
  • 14.03.2013 09:49
    drustvo kampanela!
    kod takvih doktora , tj. bogova u belom, kako to oni naravno sebe smatraju, ne treba ici, treba ih izbegavati u sirokom luku!!! jadan ovaj narod, muka ih natera a ne znaju ko ih leci!!!
  • 14.03.2013 09:41
    AU
    Produhovljena faca! Kad bi on to radio kad pravi liste cekanja!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna